Irama Kontemporari Menggugah Misi

Menyuap sesudu pengalaman, Menakwil hala impian, Memacu liku-liku perjalanan, Memahat rentetan suka duka coretan, Melahirkan bingkisan seribu harapan buat semua yang berkesempatan.... Irama Kontemporari Menggugah Misi

29 December 2015

Titik Mula BNM7...2015

Bintang Nasyid Mukmin... seolah memberi harapan baru buat Soutul Faizin meneruskan harapan untuk bersama-sama team nasyid lain memeriahkan industri nasyid Negeri Perak. Sistem kekejaman PPD Kinta Utara yang kononnya meraikan slogan pendidikan 1 Malaysia hanyalah wayang semata. Ianya memusnahkan potensi diri pelajar-pelajar yang berbakat besar di Negeri Perak khasnya Kinta Utara. Bukan setahun dua tapi bertahun-tahun siswa siswi SMAN dianaktirikan oleh sistem ini. Apabila ketandusan bakat dan kemahiran barulah diserapkan untuk mewakili Daerah bagi acara-acara tertentu sahaja.

Berbalik kepada penganjuran Bintang Nasyid Mukmin ini, ia merupakan platform terbaik untuk SF buktikan kemampuan dan inilah peluang yang tidak boleh SF abaikan. Ternyata kesungguhan anak-anak muda yang berjiwa kental ini memanfaatkan peluang yang disediakan. Bermula dengan syarat pertandingan yang agak "unik".. mereka berusaha merealisasikan demi menyertai pertandingan ini dengan menyediakan rakaman video sebagai syarat penyertaan. Alhamdulillah dengan bantuan guru2 dan bekas pelajar SIS yang sentiasa bersama maka terhasillah video klip penyertaan untuk Bintang Nasyid Mukmin 7. Pertandingan ini merupakan penyertaan kali ke 2 SF yang mana sebelum ini SF muncul tempat ke 3 Peringkat Negeri Perak pada tahun 2013.

Berbekalkan lagu Ihtifal ILMI Kebangsaan yang lalu... lagu tersebut dijadikan pra dengar untuk penghasilan video klip tersebut. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Namun pasukan dikejutkan dengan pemergian 3 orang warga SF yang menyambung pelajaran di Kolej Islam Klang.. apapun yang berlaku ia harus diterima kerana mereka juga punyai cita-cita tersendiri. Pemergian Izzat Fakhri, Mohd Hafizuddin dan Mohd Afnan tidak mematahkan semangat pasukan. Pengganti yang hadir alhamdulillah mampu mengimbangi kekurangan pasukan. Paling membanggakan apabila 3 pelajar ini menyertai Soutul Mujahiddin KISAS.. dan semestinya impian semua adalah untuk bertemu sesama sendiri di peringkat yang lebih tinggi.

Berikut adalah sedikit kenangan bermulanya perjuangan #bnm7 Soutul Faizin....

Video klip penyertaan tersebut bolehlah klik di bawah ini

No comments:

Post a Comment