Irama Kontemporari Menggugah Misi

Menyuap sesudu pengalaman, Menakwil hala impian, Memacu liku-liku perjalanan, Memahat rentetan suka duka coretan, Melahirkan bingkisan seribu harapan buat semua yang berkesempatan.... Irama Kontemporari Menggugah Misi

22 December 2015

Road to BNM7 Kebangsaan 2015

Bahang final Bintang Nasyid Mukmin Musim ke 7 semakin terasa. Ekoran itu kami juga tidak terlepas dari merasai haba BNM didalam mempersiapkan pasukan. Usai selesai peringkat negeri pasukan berdepan dengan pelbagai cabaran untuk mempersiapkan pasukan... Deretan persediaan calon-calon PT3, kelas tambahan, program yang diatur oleh pentadbiran sekolah, Final PT3, Final I'dadi dan Senawi, peperiksaan akhir tahun dan program-program sampingan memenuhi taqwim persekolahan yang diatur.

Cabaran-cabaran tersebut kami sahut sebagai cabaran.... latihan-latihan ringan lagu baru dibuat di masa-masa terluang.. kesungguhan ahli-ahli wajar diberi pujian bagi menguasai lagu sebelum pemilihan skuad utama dibuat. Latihan sepenuhnya dibuat 3 hari seawal cuti akhir tahun bermula... berehat 2 minggu cuti sekolah dan kembali semula untuk latihan intensif sebelum bergerak ke Universiti Malaya.

Jutaan terima kasih diucapkan kepada ahli keluarga Muhammad Syakir yang sudi menjadi tuan rumah kepada SF bagi menyediakan lokasi latihan dan penyediaan makanan dan minuman sepanjang latihan intensif. Terima kasih juga diucapkan kepada Guru Kanan Pn Shahbanun, Guru penasihat Cikgu Nur Nazihah dan Cikgu Izzatul Aida yang sentiasa mengambil berat kebajikan ahli-ahli SF. Tidak dilupakan barisan "warden" yang diswastakan diketuai oleh "Ketua Warden" abam MMC Syed bersama 2 warden lain abam Azhar Ramadhan dan Abam Asaad yang memberikan komitmen tidak berbelah bagi. Tqvm guys..

Terima kasih kepada barisan kejurulatihan dan pengurusan pasukan Ust Azwani Alias, Ust Shamsul Al Bugis, Cikgu Mohd Rofi, IM Azri Naim dan Pn Nor Hasmida. Jasa kalian tetap diingatan... semoga segala usaha diberikan ganjaran kelak... syukran yang tidak terhingga...

Berikut sedikit memori-memori indah yang dirakam menjadi ingatan yang berkekalan...No comments:

Post a Comment